OBITUARIS

Rafael Molina Porto (1955-2020)

El passat 26 de juliol ens va deixar el doctor Rafael Molina Porto. El “Rafa” va acabar l’especialitat d’Anàlisis Clíniques el 1983 a l’Hospital Clínic. Va ser professor assistent al Departament d’Oncologia del Health Science Center a San Antonio, Texas (1989); professor assistent de Bioquímica i Biologia Molecular de la Facultat de Medicina de la UB; president del grup de Marcadors Tumorals de la Societat Espanyola de Química Clínica; president de la ISOBM (International Society of Oncology and Biomarkers), i des del 2010 director i membre fundador de l’European Group on Tumor Markers (EGTM).

Per als facultatius del Clínic era, molt més que això. Va ser president tant del Comitè de Delegats Mèdics (CDM) com de l’Associació Professional del CDM (APCDM) en èpoques de retallades i reajustaments. Era un mestre i referent en la negociació col·lectiva. Fervent defensor de la capacitat de lideratge i governança dels metges i creia que aquestes eines repercuteixen en la millora de la sanitat.

Gràcies als seus fills, es va convertir en un apassionat del futbol Base.

Quan el Rafa “t’adoptava”, sabies que tenies una magnífica persona al teu costat, altruista i desinteressada, que hi seria sempre que el necessitessis.

Descansa en pau Rafa, et trobarem a faltar.

Àngels Escorsell,
vocal de la Junta de Govern del CoMB