Vacunes: bé públic universal
CoMB MÓN PROFESSIONAL

Vacunes: bé públic universal

Manifest del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) on insta a unir esforços perquè la vacuna contra la COVID-19 arribi a tot arreu i a signar la declaració de l’OMS per una distribució equitativa

Després d’un any de pandèmia, tot el món mira amb esperança les vacunes, la intervenció sanitària més efectiva que tenim per poder arribar al control de la COVID-19. Malauradament, la producció i la distribució mundials de les vacunes per a la COVID-19 són limitades i, per tant, irregulars i desiguals. Les barreres són moltes, incloent-hi les limitacions que poden suposar les patents i la manca de transferència de coneixement, per tal de poder multiplicar-ne la producció mundial.

Davant d’aquest escenari, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), amb el suport de l’Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal), va fer públic el manifest “Vacunes: un bé públic universal”, en el qual demana als governs i organitzacions internacionals que estableixin i apliquin els mecanismes legals que, respectant el principi bàsic de la propietat intel·lectual, facin possible que millori substancialment la capacitat de producció i distribució de les vacunes per a la COVID-19 a tot el món.

En aquest manifest, el CCMC dona suport a la Vaccine Equity Declaration, impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i insta a adherir-s’hi a institucions i ciutadans. Aquesta iniciativa fa una crida a governs, companyies farmacèutiques, agències reguladores i líders mundials perquè uneixin esforços per accelerar la distribució de vacunes de manera equitativa a tot el món, especialment entre el personal sanitari. 

 

Accés al manifest.