125 anys
CoMB

Sumem esforços contra les ‘fake news’ en salut

Benvolguts companyes i companys,


El número 156 és especial, ja que hi trobareu el seguiment dels actes del 125è aniversari del CoMB al servei de la professió i de la societat. D’altra banda, cal destacar també dos aspectes rellevants. En primer lloc, l’anàlisi i el posicionament del CoMB en relació amb les notícies falses i els rumors en salut, les fake news, a les quals cal donar una bona resposta, basada en el rigor i en les evidències contrastades. El CoMB ha mobilitzat professionals de la informació, de la cultura i de l’esport per participar en un vídeo alertant d’aquest perill, que va ser també objecte d’una jornada de debat al Col·legi.

En segon lloc, una iniciativa estratègica cabdal per al futur de la nostra professió: el nou Institut de Formació Mèdica i Lideratge (IFMiL), una aposta per la formació continuada i pel lideratge mèdic, desenvolupada pels quatre col·legis de metges catalans, que centrarà la seva oferta formativa en el lideratge professional com a valor bàsic per impulsar canvis en la manera de treballar i d’organitzar-nos dins del sistema sanitari. Amb aquest revista, us n’adjuntem el programa i la informació bàsica.

Finalment, els Diàlegs d’autogestió, un cicle de conferències dins del projecte AutogestióAP que són un altre exemple d’aquesta visió estratègica, en aquest cas per augmentar la capacitat d’autonomia, lideratge i innovació dels metges i metgesses de família.
Ens retrobem a la tornada de vacances!

Antoni Trilla, vocal de la Junta de Govern del CoMB