El CoMB als mitjans
CoMB MÓN PROFESSIONAL MÓN SANITARI

El CoMB als mitjans

Anàlisi de les ‘fake news’

La campanya “Salut sense trampes” es va difondre públicament el 5 d’abril juntament amb la celebració de la jornada “Com combatre les fake news de salut a la xarxa?”. La notícia va ser present a les televisions TV3, TVE a Catalunya, Betevé i Euskal Telebista; les emissores RAC1 i Cadena SER; els diaris La Vanguardia, Ara, El Punt Avui, El Mundo, La Razón, La Mañana i Diari de Tarragona; les publicacions sanitàries DiarioMédico.com, Eldiaridelasanitat.cat, SieteDíasMédicos.com, i les publicacions electròniques ElPeriódico.com i Vilaweb.cat, entre d’altres. 

Contra les pseudoteràpies

El programa “30 minuts”, de TV3, va emetre el passat 12 de maig el reportatge “Curar-se en salut”, que analitzava diverses teràpies alternatives i pràctiques pseudocientífiques i que comptava amb declaracions de Gustavo Tolchinsky, secretari del Col·legi de Metges de Barcelona.

Defensa de Les vacunes

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya va fer una declaració amb motiu de la Setmana Mundial de la Immunització, que es va celebrar del 24 al 30 d’abril. La informació va sortir publicada als diaris La Vanguardia, Diari de Girona i Diari de Terrassa, entre d’altres. D’altra banda, l’epidèmia de xarampió que s’ha viscut als EUA i Europa, així com la importància de la prevenció de malalties com la meningitis o el VPH, han propiciat declaracions d’Antoni Trilla i Magda Campins a mitjans com EFE, Europa Press, La Vanguardia, Ara, El Punt Avui, ABC, ElMédicoInteractivo.com, RedacciónMédica.com i Betevé.cat, entre d’altres.

Eutanàsia i cures pal·lIatives

El president del CoMB va reclamar obrir el debat sobre la despenalització de l’eutanàsia i allunyar-lo de la campanya electoral, en declaracions fetes l’11 d’abril a RAC1 i recollides per EFE, Europa Press, La Vanguardia o Vilaweb, entre d’altres mitjans. Sobre aquest mateix tema, Josep Terés, president de la Comissió de Deontologia del CoMB, va participar el 24 d’abril en una tertúlia al programa “El matí de Barcelona”, de Betevé Ràdio.

Actualitat sanitària

La revista La República va publicar el passat 6 d’abril una entrevista a Jaume Padrós en la qual s’abordaven diversos temes d’actualitat del sector sanitari a Catalunya. D’altra banda, Jaume Sellarès va participar, el dia 21 de març, en una tertúlia al programa “Els matins” de TV3 sobre les dificultats d’accedir als estudis de Medicina a Catalunya.

Els reptes de futur de les metgesses

El març, Elvira Bisbe, vicepresidenta del CoMB, va escriure una tribuna d’opinió al diari Ara on descrivia la situació i els reptes de futur de les metgesses.
El 16 de maig va tenir lloc la presentació de l’associació Metgesses de Catalunya. Van recollir la notícia les emissores Catalunya Ràdio, RAC1 i Cadena SER; les agències EFE i Agència Catalana de Notícies; els diaris La Vanguardia, Ara, La Razón, El Periódico de Catalunya i El Punt Avui; les publicacions especialitzades DiarioMédico.com, RedacciónMédica.com, ActaSanitaria.com, Eldiaridelasanitat.cat i SieteDíasMédicos.com, i les publicacions electròniques Vilaweb.cat, CrónicaGlobal.es i ElNacional.cat entre d’altres.

Actes de les Juntes comarcals

Diversos actes organitzats per les Juntes comarcals del CoMB, com ara l’organització del primer “Cinefòrum en medicina” a Terrassa, l’Acte a la Professió Mèdica al Garraf i l’Acte de la Professió Mèdica al Vallès Oriental, la Jornada d’Atenció Primària al món rural a Berga, la presentació dels treballs dels residents als Premis Sanitat Osona o l’homenatge a Pere Tarrés i la presentació del llibre Ensenya’m la llengua a Manresa han estat reflectits a mitjans de comunicació com Diari de Terrassa, Regió 7, CanalBlau.cat.