5a edició del Mediconcert
CoMB COOPERACIÓ

5a edició del Mediconcert

Solidaritat al ritme de la música

Música, diversió i solidaritat han marcat les 5 edicions del Mediconcert, on bandes de música moderna formades per metges toquen davant dels seus companys.

La Sala Luz de Gas de Barcelona es va omplir per gaudir d’una nit de música i solidaritat. La 5a edició del Mediconcert, celebrada a començaments de juny, va comptar amb la participació del conegut músic i compositor Manu Guix, que va compartir escenari amb els grups Let’s Quo i New Tuesday Blues Project. També va actuar la vicepresidenta del CoMB, Elvira Bisbe, que va fer un duet amb Manu Guix.
La recaptació de fons del concert es destina a les Beques Bada que concedeix el Col·legi de Metges de Barcelona per promoure la formació de metges en cooperació i contribuir a millorar les condicions sanitàries dels països en desenvolupament.
A més de l’objectiu solidari, amb el Mediconcert el Col·legi també vol donar l’oportunitat a metges músics d’actuar en una de les sales de festes de referència de Barcelona.
Aquest va ser el cartell del Mediconcert 2019:

Manu Guix
Manu Guix és compositor, director musical i intèrpret nascut a Barcelona. La seva formació musical va començar l’any 1987 al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i va cursar els estudis a l’Escola LIPA (Liverpool of Performing Arts). Ha enregistrat cinc treballs discogràfics en solitari. Una altra de les seves grans facetes és l’activa participació en musicals, tant en qualitat de compositor, com de productor i director musical. Paral·lelament, també ha participat en diversos programes de televisió i ràdio com el programa de TVE i Telecinco “Operación Triunfo”, en el qual ha estat professor de l’acadèmia en totes les edicions des de la creació del programa, l’any 2001. Manu Guix també té, des de 2010, el seu propi estudi de gravació, Medusa Estudi, on produeix diversos treballs discogràfics per a altres artistes i grups, a més de la creació de cançons, bandes sonores i sintonies per al món de la publicitat i el cinema.

Let's Quo
La intenció i el propòsit de Lets Quo és ser el grup tribut a Status Quo de referència, inicialment a Espanya i, després, més enllà de les nostres fronteres, amb l’objectiu comú que la seva música es segueixi escoltant en viu, buscant el mateix so i el mateix feeling. El grup està format per Marc Lopez, guitarra rítmica i veu; Daniel Cánovas, baix i veu; David Cánovas, guitarra solista i cors; Marcel Botella, teclats, i Pau Jiménez, bateria.

New Tuesday Blues Project
The New Tuesday Project neix com una continuació d’un projecte de taller de blues-rock al 2018 a Barcelona. Actualment el grup ha modificat la seva formació amb nous músics. Ha canviat el seu repertori amb la incorporació de temes d’estils diferents del blues. En tractar-se d’un taller d'aficionats a la música i no tenir la finalitat de fer concerts remunerats, participem en actes solidaris i festes majors des del 2013, com matinals en diumenges de música als parcs. Els components del grup són: Georgina Ivaseta, veu; Xavi Asensio i Ramon Santiveri, guitarra; Gastón Aguirre, bateria; Enric García, teclats, i Artur Oliver, baix.