Les urgències a la 9a Jornada d’Atenció Primària al Món Rural

9a Jornada d’Atenció Primària al Món Rural.

CoMB SECCIONS I COMARQUES

BERGUEDÀ

Les urgències a la 9a Jornada d’Atenció Primària al Món Rural

La 9a edició de la Jornada d’Atenció Primària de Berga es va centrar en les Urgències en el món rural. Va començar amb un enfocament històric, per després compartir experiències d’altres territoris que, com el Berguedà, tenen característiques rurals. Es van abordar les solucions als problemes de manera integral a partir del treball en equip de tots els professionals sanitaris.

El metge especialista en medicina familiar i comunitària del CAP Sant Quirze de Besora, Daniel Montañà, va inaugurar la jornada amb la conferència sobre “L’evolució històrica de l’enfocament de les urgències pel metge rural”.

Seguidament, es va donar pas  a dues taules rodones. La primera va tractar “Les urgències des de l’òptica dels professionals”, moderada pel  cap del Servei d’Urgències de l’Hospital Sant Bernabé de Berga, Agustí Camps. La segona taula, moderada pel metge de família al CAP Igualada urbà, Xavier Cantero, va abordar “La demanda immediata”, en la qual va exposar les experiències de diversos professionals.

Com a conferència de cloenda de l’acte, el metge de família a l’ABS Sant Feliu de Guíxols i autor del llibre Ensenya’m la llengua, Toni Beltran, va parlar sobre “Vocabulari i expressions populars al voltant de la pèrdua de salut”.