Ifmil
CoMB SERVEIS COL·LEGIALS

L’IFMiL centra les seves activitats durant la pandèmia en la formació online

Davant la situació excepcional causada per l’epidèmia de COVID-19, l’Institut de Formació Mèdica i Lideratge (IFMiL) va suspendre, de manera temporal, totes les activitats presencials programades. De tota manera, l’IFMiL va continuar amb l’activitat formativa potenciant especial­ment la formació online que ja estava en marxa amb un campus virtual, amb l’aval tecnològic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Tenint en compte que la pandèmia ha accentuat el procés cap a l’atenció mèdica mitjançant la telemedicina, l’IFMiL ha ofert tot un itinerari formatiu sobre salut digital.

Durant aquests mesos les activitats formatives online de l’IFMiL han estat les següents:

Formació gratuïta per a professionals de la salut

Des de l’Institut de Formació Mèdica i Lideratge dels quatre col·legis de metges de Catalunya, es va seguir donant servei i suport als professionals, especialment en aquests moments tan complicats, i es van oferir dues formacions online gratuïtes.

Ifmil

Introducció a la Responsabilitat Professional Mèdica i la Seguretat Clínica. Formació acreditada pel Consell Català de Formació Continuada, aquest curs ofereix les claus per millorar la seguretat dels pacients, gestionar els riscos, aprendre de l’error i evitar les reclamacions.

Ifmil

Podcasts mèdics per millorar l’anglès. L’IFMiL va oferir dues sèries, de 4 podcasts cadascuna, amb temes d’interès per a la professió, per millorar el  listening.Itinerari formatiu sobre salut digital

La societat necessita e-professionals amb habilitats i competències digitals que utilitzin totes les eines al seu abast per desenvolupar-se professionalment i millorar la seva labor assistencial, també davant situacions com l’actual. L’IFMiL va presentar aquest nou itinerari de caràcter autoformatiu:

Eines digitals per a les visites no presencials: telemedicina, videoconsulta i consulta online. Aquest mòdul està centrat en la telemedicina, la telemonitorització i les consultes virtuals, i en els beneficis del seu ús en entorns assistencials.

E-professional de la salut: ser i estar en l’entorn digital. Recomanacions sobre l’ús de les xarxes socials a nivell professional i sobre quines són les competències necessàries per fer el canvi cap a la cultura digital.

Eines digitals per a la presa de decisions: aplicacions mòbils, telemonitorització i maletí digital. El maletí digital del metge del segle XXI.

Sistemes de suport al diagnòstic i al tractament. Chatbots, robòtica, reconeixement d’imatges i aplicacions de la realitat virtual, augmentada i mixta en medicina.

Ifmil

 

Altra formació online i acreditada

Cursos de curta durada i amb acreditació perquè els metges es puguin formar al seu ritme:

Ifmil

Treballar amb la indústria farmacèutica: llums i ombres. Es tracta d’un curs online, amb una visió molt pràctica, perquè aspectes a vegades tan complexos com les lleis i normatives puguin ser, amb exemples pràctics, fàcilment assimilats.

Ifmil

Certificat mèdic de defunció. Les pautes per emetre aquest certificat considerant la seva importància legal i epidemiològica.

Bases de Pediatria per a l’Atenció Primària. Eines, casos i recursos, tant de la pediatria preventiva com de la clínica, per fer una assistència mèdica integral (dermatologia, traumatologia, ortopèdia...).

També es va fer el curs online de Preparació per a la jubilació. Aquest curs online i autoformatiu ofereix les eines per ressituar el sentit de la professió en relació amb la trajectòria vital i identificar nous espais personals i de participació social.

 

Més informació: www.ifmil.com