CoMB SERVEIS COL·LEGIALS

L’activitat del Col·legi s’adapta a formats no presencials

El Col·legi, davant la suspensió de totes les activitats programades de tipus formatiu, professional i cultural, va programar i dissenyar de nou moltes de les activitats, facilitant que els professionals hi poguessin accedir per mitjans telemàtics i a distància. L’eina utilitzada va ser el Webinar, que permet desenvolupar actes, cursos, sessions i conferències en temps real online, i on es poden fer presentacions en què poden participar més de cent persones i possibiliten la interacció entre tots els usuaris.

El Col·legi va utilitzar aquest format en els següents actes:

9a Jornada d’Orientació per als Futurs MIR

9a Jornada d’Orientació per als Futurs MIR

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) i la Secció Col·legial de Metges MIR i Metges Joves van organitzar aquesta jornada, que se celebra anualment i que, a causa de la crisi de la COVID-19, va adaptar el seu format habitual a una edició cent per cent online adreçada a metges i metgesses que han fet l’examen MIR i han d’escollir especialitat. S’hi va oferir informació d’interès per als futurs residents i va comptar amb més d’un centenar de metges voluntaris que, organitzats en diferents taules per especialitat, van respondre totes les qüestions dels assistents des de la seva experiència com a metges MIR o adjunts. Per fer-ho més àgil, es va dividir en diverses sessions del 8 al 19 de juny d’una hora de durada per cada especialitat.

Telemedicina, noves formes 
d’exercir la medicina en temps  
de coronavirus

Telemedicina, noves formes d’exercir la medicina en temps de coronavirus

L’IFMiL i el CoMB van organitzar conjuntament la sessió, el 2 de juny. En l’acte es van presentar diverses experiències d’èxit a la sanitat pública i privada i es van posar sobre la taula els aspectes deontològics i legals d’aquesta nova forma d’exercir.

Protecció i prevenció per a la pràctica professional en temps de pandèmia

Protecció i prevenció per a la pràctica professional en temps de pandèmia

Organitzat pel CoMB i l’Institut de Formació Mèdica i Lideratge (IFMiL), el 25 de maig. En aquesta sessió online es van reunir diferents especialistes per tractar aspectes normatius i pràctics per prevenir riscos laborals i evitar els contagis, ja que l’activitat als centres sanitaris ha de disposar de mesures de prevenció reforçades davant l’actual situació de pandèmia per la COVID-19.

Suport nutricional i rehabilitació funcional post COVID-19

Organitzat pel CoMB i l’IFMiL, el 29 de juny. A la sessió es van donar les pautes sobre quin ha de ser el control nutricional i les rutines d’exercici físic per a aquells pacients que es troben en fase de recuperació de la COVID-19 i que han patit pèrdua de massa muscular i de funcionalitat.

Sessió especial dedicada a la COVID-19

La Secció Col·legial de Metges de Tractaments Complementaris va realitzar, el 4 d’abril, una sessió sobre l’aportació dels tractaments complementaris en el diagnòstic i tractament de la COVID-19. Els doctors A. Gargallo, J. P. Ramirez, D. Vinyes, G. Gonzalez i M. Lorente van aportar els seus coneixements sobre aquest tema. Va ser una sessió oberta (dins del programa de formació Actualització de la patologia prevalent en l’atenció primària que organitza l’IFMiL) seguida per més de 500 metges de tot el món.Les publicacions es van enviar al Departament de Sanitat de la Generalitat.

Valor i potencial de la impressió 3D, un aliat clau per fer front a la pandèmia

Valor i potencial de la impressió 3D, un aliat clau per fer front a la pandèmi

Organitzat conjuntament per l’IFMiL i el CoMB, el 10 de juny. Es va mostrar com la impressió 3D ha demostrat el seu potencial i valor durant la crisi sanitària generada per la COVID-19. Makers, empreses dedicades a la fabricació additiva i la impressió 3D, bioenginyers i professionals sanitaris han treballat braç a braç per aprofitar el potencial d’aquesta tecnologia i posar-la al servei del sistema sanitari.

 

Mes informació a:
www.youtube.com/COMBarcelona