CoMB SECCIONS I COMARQUES

Vallès Oriental

Esteve Llargues, president de la Junta comarcal del Vallès Oriental

La COVID-19 va fer acte de presència a primers de març d’una manera implacable. Els pacients arribaven als centres d’atenció primària i als hospitals del Vallès Oriental sense parar. De seguida es va veure la necessitat de transformar les estructures dels centres, es van definir els criteris de derivació entre l’atenció primària i l’hospital, i es van establir circuits ràpids d’atenció a urgències.  

Els centres d’atenció primària es van adaptar per fer front a la COVID-19, els serveis d’urgències es van ampliar, així com l’àrea d’hospitalització mèdica, l’Hospital a Domicili i l’UCI, que en el cas de l’Hospital de Granollers va passar de 10 a més de 40 llits.

La manca de material del principi de la pandèmia es va resoldre de manera ràpida, gràcies als milers de donacions de la població i de les empreses de la comarca, que van ser determinants per disposar d’equips de protecció.

Respecte a l’organització, es van formar grups de treball per adaptar les estructures de l’hospital, es van crear grups multidisciplinaris de metges, i els especialistes de l’àrea quirúrgica i de l’àrea medica no hospitalària es van sumar als equips assistencials. Es tractava d’una nova malaltia de la qual en sabíem ben poc, i per això un grup de treball multidisciplinari liderat per la Comissió d’Infeccions i Medicina Interna anava analitzant la informació que arribava d’arreu i n’adaptava els protocols.  

Cal destacar la voluntat de servei i la disposició que van tenir els metges en tot moment, fet que va determinar la bona coordinació i funcionament dels equips davant les dificultats que ens plantejava la pandèmia. L’esforç dels professionals ha estat màxim, s’ha donat el millor de cadascú.