OBITUARIS

Anicet Altés Pineda

(1921-2020)

El 20 de gener, morí a la ciutat de Vic el que fou un metge obstetra-ginecòleg, el doctor Anicet Altés Pineda, vinculat des de molts anys amb la sanitat osonenca, amb el seu exercici professional, humanista i una persona molt implicada en la societat civil.
L’any 1947 s’instal·la a Vic i el seu prestigi com a ginecòleg va marcar la zona, va ser l’iniciador de l’especialitat de Ginecologia i Obstetrícia hospitalària, i creà un Servei que va fer una revolució en la forma d’assistir al part.

Li agradava implicar-se en la societat civil i en activitats culturals. L’any 1997 l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears i la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia li varen concedir el títol de Mestre de la Ginecologia Catalana. Estimava Catalunya i era un defensor de la nostra terra i la nostra cultura. Una vegada jubilat, es va incorporar com a membre de la Junta Comarcal d’Osona del CoMB. També en aquesta etapa va escriure tres llibres. Anicet ens deixà una darrera lliçó:  que les ganes de fer coses no passen amb l’edat.

Descansi en pau un gran home. 


Josep Arimany-Manso,
doctor i director del Servei de Responsabilitat Professional
i de l’Àrea de Praxi del CoMB

 

Obituaris complets a: obituaris.comb.cat