OBITUARIS

Fabian Isamat de la Riva

(1930-2019)

El doctor Isamat va néixer a Barcelona, a on va fer la carrera de medicina. L’especialitat de neurocirurgia la va fer als Estats Units amb els doctors Bucy, a la Western University de Chicago, i amb el doctor Cooper, a Nova York, d’on va portar la famosa “Guia de Cooper” per poder operar malats de Parkinson a Barcelona. El 1960 va iniciar la seva activitat a l’Hospital del Sagrat Cor. El 1973 va accedir a la primera prefectura del Servei de Neurocirurgia de la recentment inaugurada “Ciudad Sanitaria Príncipes de España” de Bellvitge a l’Hospitalet de Llobregat, on hi va ser fins a la seva jubilació l’any 2000.

Gran referent de la neurocirurgia catalana i espanyola. Va ser professor titular de Neurocirurgia de la Universitat de Barcelona, president de les Societats Catalana i Europea
i vicepresident de la Federació Mundial de Neurocirurgia. De la seva escola han sorgit gran part dels neurocirurgians actuals a Catalunya, dels quals vuit hem estat caps de servei.
El 1961 es va casar amb Marivi Rivière, amb qui va tenir cinc fills.

Va dedicar la seva vida privada a la família, esposa, fills i nets, així com a la pintura moderna catalana.

La seva memòria, la seva tècnica depurada i els seus consells no els oblidarem mai. Descansi en pau el mestre, cap i amic, a qui recordarem sempre amb estima i gratitud.
Moltes gràcies, doctor Isamat, i fins sempre.


Frederic Bartumeus i Jene,
excap de Neurocirurgia de Sant Pau

Obituaris complets a: obituaris.comb.cat